Ontwikkelingsproject CO2-reductie

Baas B.V. neemt initiatief 'Inzet 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens'

Onder het motto 'CO2 reductie: Nú doen, Baas Groen!' brengt Baas het gemeenschappelijke belang van CO2 reductie onder de aandacht en laten we zien hoe wij hiermee omgaan.

Van onze CO2-uitstoot in 2015 had ons wagenpark met 91,1% het overgrote aandeel. Voordehand liggend om in het wagenpark te investeren om onze CO2-emmissie te reduceren. Tijd om een eigen initiatief te nemen.

Elektrisch vervoer

Een initiatief elektrisch rijden voor personenauto's is eerder geïnitieerd. Het initiatief van Baas gaat verder en bestrijkt de 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens.

Vanuit het masterplan 'Van 0 naar 100% elektrisch' doen wij vanaf juli 2017 met drie volledige elektrische Renault ZOE’s ervaring op met 100% elektrisch vervoer. De eerste stap naar 100% elektrisch vervoer binnen Baas.

Onze eerste drie elektrische poolauto’s
De eerste volledige elektrische auto's worden als poolauto's ingezet bij het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel, de vestiging Drachten en bij Telecom & Installaties op het Airport Businesspark Lijnden bij Luchthaven Schiphol. Deze 100% elektrische personenauto's worden als pilot ingezet.

Elektrisch vervoer in opmars
De verwachting is dat de batterijkosten tussen nu en 2030 77% goedkoper worden1 . De hoeveelheid aanbieders van elektrische personenauto’s wordt de komende jaren veel ruimer en laadvoorzieningen krijgen een steeds grotere dekking. Baas verwacht ook dat het aanbod en kwaliteit van elektrische bedrijfswagens de komende tijd toe zal nemen.

1 Bron: Bloomberg New Energy Finance

Pilot 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens

De volgende stap is de inzet van 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens met grijze kentekens. In de tweede helft van dit jaar zal er een Renault Kangoo Z.E. bij ons bedrijfsonderdeel Infra Noord-West worden ingezet en als de Renault Master Z.E. beschikbaar komt zullen wij deze ook direct inzetten. De verwachting is dat dit model eind 2017 / begin 2018 op de markt komt.

De nieuwe Kangoo Z.E. en de Renault Master Z.E. hebben beiden een actieradius die voldoen om in het werkgebied Fryslân mee aan de slag te gaan.

Ook deze twee volledig elektrische aangedreven bedrijfswagen zullen als pilot worden ingezet. Het uiteindelijke doel is dat we voldoende ervaring op kunnen doen om als Baas van 0 naar 100% elektrisch te gaan. Dit sluit aan bij de transitie die in de energiemarkt gelijktijdig gaande is.

De benodigde laadpalen, van EV-Box op locaties worden in 'eigen' huis door het bedrijfsonderdeel Telecom & Installaties geïnstalleerd. Baas is erkend EV-Box partner installateur.

Divide Internetoplossingen