Overzicht Terug naar overzicht

Fraudeurs doen zich voor als Slimme Meter monteurs van Baas

vrijdag, 03 maart 2017

Wij hebben melding gekregen dat fraudeurs zich voordoen als monteur van Baas B.V. in Brabant. Treedt deze situatie ook bij u op? Laat de monteur dan niet binnen en neem contact op met ons of de politie. Ook als u de situatie niet helemaal vertrouwt kunt u natuurlijk contact opnemen.

In welke omgeving zijn de oplichters actief?
Wij hebben tot nu toe meldingen gekregen in West en Noord-Brabant. Het gaat om de plaatsen Tilburg, Roosendaal, Zundert, Achtmaal en Rijsbergen. Woont u in een andere plaats? Blijf alert, want we sluiten niet uit dat de babbeltrucs ook in andere gebieden uitgevoerd zullen worden. Als we een melding binnenkrijgen in een andere plaats, dan maken wij dit bekend.

Waaraan zijn de fraudeurs te herkennen?
De fraudeurs doen zich voor als monteur van Baas. Ze vragen toegang tot de meterkast om een inspectie uit te voeren. Veelal komen ze in de namiddag of het begin van de avond langs. Deze ‘nep-monteurs’ dragen geen officiële kleding van Baas B.V., kunnen zich niet met een bedrijfspas van de netbeheerder Enexis of Baas B.V. legitimeren en hebben geen officiële werkspullen met het logo van Enexis of Baas B.V. bij zich.

Hoe herkent u onze eigen monteurs?
Wij voeren de werkzaamheden in dit gebied uit voor netbeheerder Enexis. Onze monteurs kunnen zich dus altijd legitimeren met een bedrijfspas van Enexis. Soms hebben ze ook nog een bedrijfspas van Baas bij zich. Hun naam is hierop duidelijk zichtbaar. De monteurs dragen onze officiële bedrijfskleding, bedrukt met het logo van Baas. De kleding bestaat uit een grijze of blauwe broek met een donkerblauwe sweater of polo.
 

Divide Internetoplossingen