Haagse Markt

Type: Gas, water, elektra, data, telefonie en binnen-installaties
Locatie: Den Haag, Herman Costerstraat
Opleverdatum: Oktober 2015
Het is een begrip in Den Haag: de Haagse Markt. Gelegen op de rand van de wijken Transvaal en Schilderswijk, aan de Herman Costerstraat. Het is de grootste onoverdekte markt van Nederland en kan zich meten aan de grote markten van Europa. Al 75 jaar is het dé plek om rond te slenteren en je steeds weer te verbazen over het grote aanbod van producten. Kleding, schoenen, meubels, verse vis, exotische hapjes, groenten en fruit, computerspullen, kinderwagens, koffers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop op de markt.

De afgelopen jaren is er weinig onderhoud gepleegd aan de markt en dus staat er nu een flinke opknapbeurt gepland. De bestrating wordt vernieuwd, er komen bredere wandelpaden en nieuwe marktkramen met een opslagunit, die voor meer comfort zorgen voor de marktondernemers en de bezoekers. De verbouwing wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Er wordt steeds een deel van de markt ‘opgepakt’ en verplaatst naar een tijdelijke marktlocatie in de Herman Costerstraat. Op het lege stuk marktterrein worden de werkzaamheden in een paar maanden tijd uitgevoerd zodat de ondernemers niet al te lang op de tijdelijke markt staan voordat ze terug kunnen naar hun nieuwe marktkraam. Vanaf oktober 2015 is de hele Haagse Markt vernieuwd.

Baas B.V. voert op dit project werkzaamheden uit aan de ondergrondse kabels en leidingen, de binnen-installaties en voorzien de marktkramen van een water- en gasaansluiting.

De markt wordt voorzien van verlichting die centraal aangestuurd kan worden. De diverse kramen krijgen een eigen groepenkast, stopcontacten en verlichtingsaansluitingen. Daarnaast wordt een beheersysteem (GBS) geïnstalleerd verbonden via glasvezel en met voorzieningen voor internet.
Om alles van stroom te voorzien worden meerdere trafo’s geïnstalleerd. De marktkramen worden tevens voorzien van een vaste water- en gasaansluiting.

De Haagse Markt laat weer eens zien dat Baas B.V. een compleet pakket aan techniek kan leveren. Van ondergrondse kabels en leidingen, vanaf de koppeling met de netbeheerder, tot aan volledige elektrotechnische installaties vanaf middenspanning tot aan het stopcontact bij de eindgebruiker.

Opdrachtgevers


  • Haagse Markt
Divide Internetoplossingen