Markthal Rotterdam

Type: Glasvezelkabel en Data/Telecom (telefoon, televisie en internet)
Locatie: Markthal Rotterdam
Opleverdatum: Oktober 2014
Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. De Markthal Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer van Nederland en heeft oktober 2014 haar deuren geopend.

De Markthal is gesitueerd tussen de Binnenrotte, de Hoogstraat en de Blaak. Tot de bouw werd besloten omdat Europese wetgeving voor de verkoop van versproducten als vlees, vis en kaas, het verhandelen ervan in de open lucht erg beperkt.

Voor UPC Nederland hebben wij 7 km glasvezelkabel en 27 km coaxkabel in de Markthal aangelegd conform het Fiber Deep Concept en bevat 230 aansluitingen bestaande uit woningen en bedrijven.

De installatie voor de Markthal bestaat uit een A-Node en een B-C node en 24 passieve verdeelpunten die zich allemaal ondergronds bevinden. Daarvandaan worden de kabels naar de bovenliggende verdiepingen aangelegd door een uitgekiend goten- en kabelbanenplan vanwege de ronding van het gebouw.

Om de Markthal te voorzien van alle diensten van UPC is een glasvezelroute dwars door het centrum van Rotterdam vervangen, lopende vanaf de Vondelweg (RT5) tot aan de Maasboulevard.

Opdrachtgevers


  • Markthal Rotterdam
Divide Internetoplossingen