Van fabrieksloods tot volwaardig evenementenlocatie

Type: Elektra, installaties, telecom en warmte & koude
Locatie: Werkspoorkathedraal Utrecht
Opleverdatum: Februari 2018

De Werkspoorkathedraal van alle gemakken voorzien

Bijna dagelijks is Baas aanwezig in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Op deze imposante locatie zorgen wij onder andere voor betrouwbare elektra- en verlichtingsinstallaties, een uitgebreid datanetwerk en moderne camerasystemen.

Het is november 2015 als wij kennis maken met de locatie. Bouwkundig bureau Kijk op Bouwen vraagt of we willen meedenken in de aanleg van de elektra, datanetwerk, verlichting en camerasystemen voor een nieuw op te zetten evenementenlocatie in de bestaande Werkspoorkathedraal (WSK) in Utrecht. Het heeft een mooi doel: de fabrieksloods ombouwen tot een gebouw met een totaal andere functie, namelijk een evenementenlocatie.

De fabriekshal is gebouwd tussen 1950 en 1964. Met haar hoogte van 25 meter en een oppervlakte van ruim 10.000 m² mag het gerust een indrukwekkende locatie genoemd worden. Er zijn nog kranen en installaties uit de werkspoorperiode aanwezig, evenals spoorstaven in de vloeren. De WSK heeft een stevige basis in het verleden, maar staat niet stil en is in 2014 gekocht met als doel een evenementenlocatie te worden.

De oude montagehal moet voorzien worden van de huidige technologieën op gebied van verlichting, veiligheid en connectiviteit. Om te beginnen met de aanleg van de elektrische bekabeling en installaties. Zodat bezoekers tijdens een avond uit kunnen schitteren in de speciale lichteffecten heeft Baas de volledige hal voorzien van verlichtingselementen. Vervolgens hebben we de buitenverlichting gemonteerd en het besturingssysteem DMX geïnstalleerd. Wat is een evenementenlocatie zonder internet? Vrij weinig. De aansluitingen voor het internet en interne connectiviteit hebben we dus ook gereed gemaakt voor afmonteren. Het camerasysteem dat we tot slot geïnstalleerd hebben zorgt ervoor dat 24/7 de veiligheid van het gebouw en de bezoekers gewaarborgd is.

Na het uitvoerig testen van alle installaties waren we in november 2016 klaar voor het allereerste grote evenement: het tech fest Bright day met 8.000 bezoekers. Het grootste evenementen van de Werkspoorkathedraal tot dan toe. Inmiddels hebben er al tal van evenementen plaatsgevonden, waarbij intensief gebruik gemaakt wordt van data, verlichting, beveiliging en andere installaties en systemen waar we wekelijks aan werken.

Bekijk hier de film over onze werkzaamheden in de Werkspoorkathedraal: https://www.youtube.com/watch?v=1tTiWz0elNU


Opdrachtgevers


  • Van fabrieksloods tot volwaardig evenementenlocatie
  • Van fabrieksloods tot volwaardig evenementenlocatie
Divide Internetoplossingen