Ons personeelsbeleid

Onze mensen maken het verschil. Ons personeelsbeleid is dan ook gericht op de ontwikkeling van onze medewerkers. We beperken ons daarbij niet tot de competenties van de medewerker. Ook de (mentale) gezondheid is een belangrijke factor voor het welzijn en presteren van medewerkers. Ons personeelsbeleid rust zodoende op 3 pijlers; opleiding, gezondheid en omgeving.

Opleiding

Wij leiden constant medewerkers op voor de volgende stap in hun carrière. In de eerste plaats bieden wij mogelijkheden voor studenten om bij ons stage te lopen. Wil jij het vak leren? Dan bieden wij de mogelijkheid om een vakopleiding te volgen, waarbij we zorgen voor een goede begeleiding van het praktijkonderwijs. Ben jij een jong aanstormende professional en wil je versterken? Dan is ons Trainee programma misschien wel wat voor jou! We investeren dan voor extra begeleiding in de ontwikkeling van ons toekomstig kader. Aanvullend bieden we een breed scala (branche gerelateerde) opleidingen aan om ons personeel hun volledig potentieel te laten benutten.

Gezondheid

Om onze medewerkers in staat te stellen voeren wij een actief gezondheidsbeleid. Naast de gebruikelijke arbodienstverlening bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om een keer per twee jaar een gezondheidscheck te ondergaan. Om gezond te blijven bieden we daarnaast, in samenwerking met onze (collectieve) zorgverzekeraar diverse interventies aan om de gezondheid van onze medewerkers te stimuleren.

Omgeving

De privé omgeving van de medewerker is minstens zo belangrijk voor het welzijn van onze medewerkers als de zakelijke omgeving. Mocht die balans onverhoopt niet optimaal zijn bieden wij, in samenwerking met professionele partners, hulp om weer in controle te komen.

Voor de kinderen van onze medewerkers heeft Baas het Baas Studiefonds opgezet.

Divide Internetoplossingen